wij hebben de antwoorden

op de meestgestelde vragen

ALGEMEEN

Waar worden de lessen gegeven?

De lessen worden gegeven op de Popschool Emmeloord, adres: Bouwerskamp 33 in Emmeloord.

Wanneer is het mogelijk lessen te volgen?

De lessen en cursussen worden in de ochtend, middag of avond gegeven. De tijd en dag spreek je af met je docent of wordt bij een cursus ruim van tevoren bekend gemaakt.

Wanneer is Popschool Emmeloord gesloten?

Alle vakanties, feestdagen en andere activiteiten zijn te vinden in onze jaarplanning/agenda.

Valt jouw les in een periode/dag waarop de Popschool is gesloten? Als je wekelijks lessen volgt is de eerstvolgende les gewoon in de volgende week die niet in de vakantie valt. Heb je om de week les? Je hebt dan altijd les OF in de even weken, OF in de oneven weken. Dit kan je voor het gehele seizoen aanhouden. Heb je bijvoorbeeld les in de oneven weken en valt een les in een vakantie? Dan heb jij de eerstvolgende les in de eerstvolgende oneven week. 

Op deze manier heb je bij de wekelijkse lessen altijd 38 lessen in een seizoen en bij lessen om de week altijd 19 lessen in een seizoen.

Kan ik meerdere proeflessen volgen?

Per leerling is het mogelijk om 1 gratis proefles te volgen. Twijfel je bijvoorbeeld tussen meerdere instrumenten, dan kan je hiervoor extra proeflessen aanvragen tegen betaling. Mocht je meerdere proeflessen willen volgen, neem dan even contact op via het contactformulier, mail of telefoon.

Wat zijn de kosten voor de lessen?

Een uitgebreide pagina met alle tarieven vind je hier.

Ik ben ontevreden over mijn lessen/docent. Wat nu?

Ben je niet tevreden over de lessen of over je docent? Neem dan contact op met Popschool Emmeloord via het contactformulier, mail of telefoon zodat we dit kunnen bespreken en kunnen zoeken naar een passende oplossing.

INSCHRIJVEN

Hoe schrijf ik mij in voor muziekles bij Popschool Emmeloord?

Je kan je via ons inschrijfformulier inschrijven. 

Kan ik mij inschrijven voor lessen om de week?

Ja, dit is mogelijk. Je kan kiezen voor wekelijkse lessen of het lessen om de week. Bij Bandcoaching en de try-out cursus zijn er vaste momenten gepland en is het niet mogelijk om je wekelijks/om de week in te schrijven.

Kunnen wij ons samen inschrijven voor lessen?

Helaas is het niet mogelijk om je samen in te schrijven voor muzieklessen. De reden hiervoor is dat wij de lessen afstemmen op jou persoonlijk. Elke leerling heeft een eigen leertempo en eigen voorkeuren en om het meeste uit je muziekles te halen, kiezen wij daarom voor individuele lessen.

Zijn er voorwaarden verbonden aan mijn inschrijving?

Als je je inschrijft bij Popschool Emmeloord ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. We raden je aan deze goed door te lezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ik heb mij ingeschreven, maar ik wil hier toch vanaf zien. Kan dit?

Je schrijft je bij Popschool Emmeloord in voor een halfjaar, hierna zijn de lessen per maand opzegbaar. 

Is na je inschrijving je eerste les nog niet ingepland? Neem dan even contact op om je inschrijving te annuleren.

Heb je je eerste les al wel ingepland? Je kan je inschrijving dan nog annuleren tot uiterlijk 48 uur vóór de eerste les. Deze les wordt echter wel in rekening gebracht, omdat deze al gepland staat. 
Hierna is het annuleren van je inschrijving niet meer mogelijk. 

betaling

Hoe betaal ik voor de lessen?

De lessen dienen in 10 termijnen betaald te worden. Je ontvangt elk termijn een Tikkie zodat je eenvoudig de betaling kan voldoen.

Zie de vraag hieronder voor de opbouw van het bedrag.  

Hoe is mijn maandbedrag/termijnbedrag opgebouwd?

Je maandbedrag wordt bepaald door de gekozen lesduur en lesfrequentie.

Bijvoorbeeld: je bent onder de 21 jaar en je hebt wekelijks 30 minuten les. Je lesbedrag is dan €19,- per les. Dat bedrag doen we keer 38 (aantal lessen in een seizoen) en dat delen we dan weer door 10 (maand termijnen). Dan komt je uit op een maandbedrag van €72,20 per maand.

Ik heb deze maand minder lessen door uitval/vakantie. Waarom is mijn maandbedrag wel hetzelfde als de vorige maand?

Je betaalt een vast maandbedrag ongeacht het aantal lessen wat je die maand hebt. Aan het eind van het seizoen heb je bij wekelijkse lessen altijd 38 lessen gehad en betaald (19 lessen als je om de week les hebt).

Ik stop met lessen, maar heb minder lessen gehad door bijvoorbeeld een vakantie. Krijg ik dat geld terug?

Aan het eind van het seizoen of als je stopt met lessen, berekenen wij hoeveel lessen je hebt gehad en hoeveel je in totaal dat seizoen al hebt betaald. In de eindafrekening kan het dan zijn dat je nog wat moet bijbetalen of dat je geld van ons terugkrijgt.

Ik zit financieel krap maar wil mijn kind graag lessen laten volgen, kunnen jullie iets betekenen?

Wij vinden het belangrijk dat lessen voor iedereen toeganklijk zijn. Daarom zijn wij aangesloten bij Meedoen, van de Gemeente Noordoostpolder. Via de gemeente kan je aanspraak maken op het Meedoenpakket voor kinderen van 4-18 jaar zodat zij o.a. muzieklessen kunnen volgen. Kijk op de site van Gemeente Noordoostpolder voor meer informatie.

Is er een gezinskorting?

Bij 2 of meer gezinsleden die lessen volgen bij Popschool Emmeloord kan een gezinskorting aangevraag worden. Je krijgt 5% korting op het goedkoopste abonnement. Meer dan 2 gezinsleden op de Popschool? Dan ontvang je 5% korting op de twee goedkoopste abonnementen.

uitschrijven

Ik wil stoppen met lessen, hoe kan ik mij uitschrijven?

Je kunt je uitschrijven door een mailtje te sturen naar info@popschoolemmeloord.nl of door je uit te schrijven via het uitschrijfformulier op onze website.

Wat is mijn opzegtermijn voor het uitschrijven?

Bij Popschool Emmeloord schrijf je je voor tenminste 6 maanden in, hierna geldt een opzegtermijn van een maand. Stel je bent 1 januari begonnen en wilt na de 6 maanden – per 1 juli – stoppen. Je moet je dan dus vóór 1 juni je uitschrijving doorgeven.
Je kan je uitschrijven via de mail of het uitschrijfformulier op de website.

Ik wil mij eerder uitschrijven dan mijn opzegtermijn. Kan dit?

Bij Popschool Emmeloord schrijf je je voor tenminste 6 maanden in, hierna geldt een opzegtermijn van een maand.
Wil je toch eerder stoppen, dan worden de resterende lessen van die 6 maanden wel doorberekend. 

Ik heb mij ingeschreven, maar ik wil hier toch vanaf zien. Kan dit?

Je schrijft je bij Popschool Emmeloord in voor een halfjaar, hierna zijn de lessen per maand opzegbaar. 

Is na je inschrijving je eerste les nog niet ingepland? Neem dan even contact op om je inschrijving te annuleren.

Heb je je eerste les al wel ingepland? Je kan je inschrijving dan nog annuleren tot uiterlijk 48 uur vóór de eerste les. Deze les wordt echter wel in rekening gebracht, omdat deze al gepland staat. 
Hierna is het annuleren van je inschrijving niet meer mogelijk. 

Afwezigheid docent/leerling en vakanties

Waar kan ik me afmelden bij ziekte/afwezigheid?

Ben je ziek of kan je niet aanwezig zijn? App naar 0653564846 of mail naar info@popschoolemmeloord.nl 

Ik heb een les gemist door ziekte of ben de les vergeten, moet ik deze wel betalen?

Ja, bij het afzeggen of missen van een les door een leerling/cursist wordt de les gewoon doorberekend.

Mijn docent was afwezig. Wordt deze les ingehaald?

Bij afwezigheid van de docent wordt er een vervanger geregeld of indien nodig wordt de les ingehaald aan het eind van het seizoen in één van de daarvoor bestemde weken.

Mijn les valt in de vakantie. Wanneer heb ik weer les?

Alle vakanties, feestdagen en andere activiteiten zijn te vinden in onze jaarplanning/agenda.

Valt jouw les in een periode/dag waarop de Popschool is gesloten? Als je wekelijks lessen volgt is de eerstvolgende les gewoon in de eerstvolgende week die niet in de vakantie valt.

Heb je om de week les? Je hebt dan altijd les OF in de even weken, OF in de oneven weken. Dit kan je voor het gehele seizoen aanhouden. Heb je bijvoorbeeld les in de oneven weken en valt een les in een vakantie? Dan heb jij de eerstvolgende les in de eerstvolgende oneven week.

Op deze manier heb je bij de wekelijkse lessen altijd 38 lessen in een seizoen en bij lessen om de week altijd 19 lessen in een seizoen.